BOG JE MISLIO NA SVE: Kako po izgledu biljke čovjek može znati za koji dio tijela je zdrava?


Naš Bog je pri stvaranju svijeta mislio na sve. Koja biljka je zbog svog izgleda zdrava za određeni dio tijela?

Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju sliče! Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i sprječava se rak maternice i jajnika.

A najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Mnogi od nas znaju da je Bog prvo odvojio slanu od slatke vode, stvorio kopno, posadio biljke, stvorio životinje i ribe. Sve to prije, nego je stvorio ljude. Prvo je “pripremio teren”, a onda stvorio nas.

Bog je mislio na ljude i na njihovo zdravlje

Podario im je biljke, ali i poručio što čovjek i kako mora jesti.

Već na prvim stranicama Biblije spominje se biljni svijet kao dio Božjeg stvaranja: “I reče Bog: Neka proklija zemlja zelenilom – travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koji će, svaki prema svojoj vrsti, donositi plod koji u sebi nosi sjeme. I bi tako!”. Često se govori o zdravoj hrani (žitarice, voće i povrće) te se i pojedinačno navode prehrambene biljke, uzgajane, ali i samonikle. Evo što je napisano u knjizi Izlaska 12.8: “Meso pečeno na vatri neka se pojede te iste noći, s beskvasnim kruhom i gorkim željeni”, a gorko zelje je samonikla, i nama dobro poznata biljka – cikorija. Biblija nas ovdje poučava o uzimanju zdrave, prirodne hrane. Iz Biblije doznajemo da su Židovi povezivali veliki broj biljaka sa svojim vjerskim životom, tijekom različitih svetkovina, molitava, vjerskih obreda, podnošenja žrtava ili prilikom izricanja zahvalnosti Bogu. No, Bog je mislio i na oblik biljke i na oblik čovjeka, ma na sve, što nam može pomoći da živimo u skladu s Bogom i prirodom.

Koja biljka je zdrava za određeni dio tijela?

Donosimo vam biljke stvorene od Boga a koje svojim oblikom upućuju kako i za što ih primjenjivati.

Sve ovo nabrojano najbolje je i najučinkovitije kad se jede sirovo.

Mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zjenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko. Da i znanost je dokazala da mrkve itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Rajčica ima četiri komore i crvena je. Srce također. Istraživanja pokazuju da su rajčice krcate kalijem i željezom i dobra su hrana za srce i krv.

Grozd također ima oblik srca. Svako zrno sliči krvnoj stanici i otkriveno je da grožđe revitalizira srce i krv.

Orahova jezgra sliči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak i nabori sliče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Grah zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!

Celer, rabarbara i sl. sliče kostima, i utječu na jakost kostiju. Kosti sadrže 23% natrija baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrija , vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju sliče! Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi i spriječava se rak maternice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Smokve su pune sjemena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermija što sprječava muški sterilitet.

Batat sliči pankreasu i uravnotežuje šećer u krvi.

Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.

Naranče, grejpfrut i ostali agrumi sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke, te sprječavaju rak.

Luk je sličan ljudskim stanicama. On pomaže uklanjanju otrova iz stanica. Od njega plačemo, a suze ispiru i čiste vanjski dio oka. Češnjak ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tijela.

Iz ovoga se najbolje vidi koliko je Bog bio kreativan kada je stvarao naš svijet. Sve je povezao i ništa nije bez razloga stvoreno. Sve na planetu, stvoreno je za čovjeka i za zdravlje čovjekova tijela ali i duše, potrebno je obratiti pozornost na ono što nam je dano i od Boga darovano.