Помолимо се за здравље и срећу молитвом Светом Василију Острошком


Молитва Светом Василију за спасење душа наших!

Српска православна црква и њени верници обележавају дан посвећен Светом Василију Острошком, једном од највећих српских светаца.

Каже се да је за живота Свети Василије био више анђео него човек. Свој дух уздигао је до Бога, а тело учинио неуништивим.

Многа чуда пиписују се овом свецу, о чему сведоче бројни случајеви. Његова благост позната је и ван граница Србије.

За исцељење тела и душе очитајте данас ову молитву:

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вере Православне, одбрани и нас који твоју Свету веру држимо, и с надом теби приступамо.

Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на послетку и за мене недостојног и последњег.
Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих.

Запалила те је Српска земља као вечну свећу пред престолом Бога Живога, па нам сада осветли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загревао си хладну пештеру Острошку, па загреј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.

Са свих страна света притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и телесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увек, свима па и мени.

Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем.