ОВА ПРИЧА ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ ПАТРИЈАРХ БИО ЖИВИ СВЕТАЦ: Молила сам се Павлу и ЧУДО се десило!


Манастир Раковица био је пун народа који се над моштима омиљеног патријарха молио очекујући чудесна исцељења, попут оног које је доживела бивша рукометашица Стана Вуковић

На Лазареву суботу, Врбицу, манастир Раковица био је пун верника који су дошли да се помоле, запале свећу, али и обиђу гроб патријарха Павла, који је ову славу и прослављао.

Најдражи патријарх, како га верници називају, био је проницљив током живота, исцелитељ, живи светац. Након смрти забележена су чуда на његовом гробу, па грађани не пропуштају прилику да му одају почаст.

– Многи кажу да су захваљујући патријарху оздравили. Углавном се људи моле за децу и доводе их на Павлов гроб. Често долазе и из унутрашњости и углавном им помогне. Чујем да је било дете које уопште није говорило, долазило је на мошти патријарха и након неког времена почело је да изговара поједине речи – каже протојереј Дмитар Новчић, духовник цркве.
У дворишту манастира затекли смо и Стану Вуковић, бившу рукометашицу Југославије, која је јуче на патријархову славу дошла с мајком и дететом да се захвали на срећи која јој је даривана. Њено чудо је, како наводи, то што је у 50. години остала у другом стању и добила сина.

– Чуда постоје! То ми је показао патријарх и ми смо живи пример тога. Долазиле смо мама и ја, молиле се и дан и ноћ патријарху Павлу, као и свим свецима, услишили су нам молитве и у 50. родила сам сина Николу. Невероватно, ја сам мајка храброст! Сад стално долазимо, пронашли смо мир овде, лепо нам је, а влада и нека посебна енергија, право надахнуће – каже Стана, која данас има 52 године и сина од годину и два месеца.

Додаје да јој се уз помоћ моћи патријарха остварила животна жеља и поручује женама да “никад не одустају, јер никад није касно”.

Остали правоверци који су шетали портом повремено су се укључивали у разговоре, потврђујући приче, а свако од њих имао је да дода још понеко чудо. Тако су за пример навели и девојчицу која је прогледала, као и дечака који је оздравио од рака. Већина каже да им молитве бивају услишене, а они којима се нису десила чуда признају да се осећају боље и испуњеније након сваке посете патријарховом гробу.

Извор: Курир.рс/Милица Вујовић